Blog

 • 28/05/2024
  Waarom is het getal op de weegschaal hoger dan gedacht?

  Gewicht houdt veel mensen bezig. Of het nu gaat om afvallen of juist aankomen, het is een veelbesproken onderwerp met talloze vragen en verwarrende adviezen. Koolhydraten, suikers, eiwitten of vetten: voor veel mensen is het lastig om te bepalen waarop gelet moet worden.

  In deze blog probeer ik meer duidelijkheid te geven over waarom het zo ontzettend lastig is. Naast voeding zijn er namelijk zoveel factoren die invloed hebben op jouw gewicht. Wees geduldig met jezelf en richt je op duurzame veranderingen voor een gezonde leefstijl. Je gezondheid is meer dan het getal op de weegschaal.

  Lees meer
 • 14/06/2023
  Maken koolhydraten dik?

  In ėėn van de workshops Tijd besparen in de supermarkt heb ik gevraagd: maken koolhydraten dik?
  Het antwoord die ik kreeg was volmondig ‘ ja’!

   

  Maar is dat zo? Maken koolhydraten dik?
  De vraag moet eigenlijk zijn: welke koolhydraten maken dik? Vaak denken mensen dat ze dit moeten mijden om af te kunnen vallen,, maar we hebben ze ook nodig.
  Eerst zal ik uitleggen waarvoor we ze nodig hebben..

  Lees meer
 • 05/12/2022
  Lijk jij ook zwanger door je dikke buik?

  Voelt jouw buik ook steeds opgeblazen? Door dit gevoel lijk jij ook zwanger door je dikke buik. Je denkt regelmatig dat je wel zwanger lijkt. Je zit in de overgang en het lukt je ook maar niet om af te vallen.

  Lees meer
 • 10/10/2022
  Kies jij voor een snelle lunch?

  Onlangs was ik bij een evenement en daar zat ik een beetje om mij heen te kijken. Ik vind het altijd interessant om te zien wat men zo’n beetje doet, maar vooral wat men eet en drinkt. Het valt mij op dat mensen snel voor een makkelijke lunch kiezen. Maar moet dit meteen een ongezonde lunch zijn? Dus kies jij voor een snelle lunch als je op een evenement bent?

  Lees meer
 • 27/11/2021
  Wat is de invloed van suiker op de overgang?

  In mijn vorige blog heb ik uitgelegd wat er in ons lichaam gebeurt tijdens de overgang. Daarin heb ik ook in het kort de rol van voeding toegelicht. In dit artikel, gaan ik in op de invloed van suiker op de overgang.

  Lees meer
 • 05/05/2021
  De overgang: de omgekeerde puberteit

  Waar denk jij aan als je aan de overgang denkt? Denk je dan aan vrouwen waar je niets tegen kunt zeggen, omdat ze een (erg) kort lontje hebben? Of denk je aan vrouwen die met een rood gezicht bij het open raam staan om af te koelen? Je moet er toch gewoon mee leren leven? Je moeder had er misschien ook zoveel last van. Dan moet jij er ook gewoon mee leren omgaan is dan de gedachte. Niets is minder waar, er is wel degelijk wat aan te doen.

  Lees meer
 • 10/02/2021
  Hoe houd je een gezonde leefstijl ten tijde van Corona

  In deze tijden van Corona staat een gezonde leefstijl nog meer op de voorgrond dan normaal.
  Vanwege de beperkingen, worden we ons er steeds meer van bewust dat we er een gezonde leefstijl op na moeten houden. Maar wat houdt een gezonde leefstijl in? Als ik denk aan een gezonde leefstijl, dan denk ik aan regelmatig bewegen en gezond eten.
  Dat klinkt simpel, maar kan toch best lastig zijn. Dus laten we maar eens kijken naar beweging en gezond eten.

  Lees meer