Donderdag 8 mei 2025
Webinar over opvliegers en incontinentie
Tijd: 19.30 uur
Locatie: online via Zoom
Prijs: gratis
Verwachte duur: 1,5 uur
Opvliegers
Een veel gehoorde klacht tijdens de overgang is het hebben van opvliegers en/of nachtzweten.
Opeens breekt het zweet je uit. Je loopt rood aan en de zweetdruppels lopen over je rug.
Het volgende moment heb je het koud. De opvlieger is weer voorbij.
Het kost ontzettend veel energie, want het is hard werken voor je lichaam.
Opvliegers kunnen getriggerd worden door diverse factoren.
Een voorbeeld is na het drinken van hete thee of koffie.
Tijdens de webinar over opvliegers geef ik uitleg over:
- een korte uitleg over de overgang
- wat er in je lichaam gebeurt tijdens een opvlieger
- wat de triggers kunnen zijn voor opvliegers
- hoe je de opvliegers kunt verminderen
Incontinentie
Veel vrouwen ervaren tijdens of na de overgang incontinentieproblemen. Hier wordt weinig over gesproken, omdat vrouwen zich hiervoor schamen.
In het kort gebeurt er dit in je lichaam:
Door het verouderingsproces en het gedaalde oestrogeengehalte wordt het slijmvlies van de urinebuis dunner. Ook wordt de urinebuis korter. De doorbloeding van de bekkenbodem wordt minder goed en de spieren van de plasbuis raken verslapt. Hierdoor kunnen vrouwen minder goed hun plas ophouden als ze niezen of lachen. Dit kan ook tijdens het sporten gebeuren. Dit ongewilde urineverlies wordt incontinentie genoemd.
Incontinentieproblemen ontstaan ook door het slapper worden van de bekkenbodem. De bekkenbodem bestaat uit een aantal spieren die het bekken aan de ondezijde afsluiten. Hierdoor blijven de blaas, endeldarm en de baarmoeder op hun plaats. De bekkenbodem spant zich aan bij bijvoorbeeld niezen, hoesten, lachen en sporten. Dit zorgt ervoor dat er geen verlies van urine of ontlasting plaats vindt.
Oefeningen gegeven door een fysiotherapeut helpen de spieren weer sterker te maken.
Echter heeft voeding ook ontzettend veel invloed op de blaaswand. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen de blaaswand irriteren waardoor de plasdrang toeneemt. Tijdens de webinar ga ik hier op in.
Locatie
Via Zoom.
Aanmelden:
Aanmelden is verplicht. Stuur een e-mail om je aan te melden. Je kunt een e-mail sturen naar info@ikbenopgewicht.nl of klik op deze link.
Na de aanmelding krijg je per e-mail een bevestiging van je aanmelding met een link voor de webinar. Heb je andere vragen over de overgang, ook deze kun je stellen. Ik verneem ze graag voor de webinar, zodat ik ze ook kan behandelen.
wordt opnieuw ingepland
Gratis webinar Gezond leven met suikers
Tijd: 19.30 uur
Locatie: online via Zoom
Prijs: gratis
Verwachte duur 1,5 uur
Wat wordt er behandeld?
Tijdens deze webinar gaan we in op de vraag wat je kunt doen om af te vallen.
Veel mensen hebben last van overgewicht / obesitas en lopen het risico op het krijgen van onder andere:
- slaapproblemen
- diabetes type 2
- hart- en vaatziekten
Ondanks dat veel mensen weten wat er moet gebeuren om af te vallen blijft het een lastig proces. Men blijft in de welbekende valkuilen trappen waardoor herhaaldelijk de moed in de schoenen zakt. Een bekende valkuil is bijvoorbeeld snaaien, terwijl je weet dat je het niet moet doen. Er wordt gedacht, zie je wel! ik kan het niet! Ik laat het maar of maandag begin ik weer opnieuw. Deze reacties komt jouw zelfvertrouwen niet ten goede, waardoor je nog meer gaat snaaien.
Tijdens deze webinar wordt er uitgelegd waarom het afvallen zo ontzettend lastig is. We gaan ook met elkaar aan de slag om de eerste stappen te zetten in jouw afvalproces. Deze webinar geeft een voorproefje wat je kunt verwachten in de cursus 'gezond leven met suikers'.
Deze webinar geef ik samen met Jacqueline Walle van Mindmanagementworks.
Aanmelden:
Aanmelden is verplicht. Stuur een e-mail om je aan te melden. Je kunt een e-mail sturen naar info@ikbenopgewicht.nl of klik op deze link.